Historikk / om prosjektet
Kunst i Natur er et frittstående, kunstnerstyrt arrangement av lokale kunstnere som samarbeider med Norsk Fjellfestival. Siden starten i 2002 har det vært en viktig, årlig kreativ møteplass for lokale/regionale norske og nordiske kunstnere. Svenske kunstnere har deltatt hvert år.

Jadwiga Podowskas kunst speilet Romsdalsnaturen i 2002

I 2005 var Egil Martin Kurdøl en viktig inspirator for å få til et nordisk symposium og workshop som fikk støtte fra bl.a. Nordisk Kulturfond. I 2005 ble det også gitt ut en katalog i etterkant av arrangementet:


Kunst i Natur Katalog: TIL-STEDE 2005
Last ned katalogen som pdf fil her

Se også pressedekningen 2002-2022 herNoen av arrangementsårene har hatt egne navn, i 2002 ”Vandring”, i 2005 ”Til stede” og i 2008
het det "UtArt"Kunst i Natur
er så vidt vi vet et temmelig unikt prosjekt i norsk sammenheng, i og med at det ikke er et tidsavgrenset prosjekt, men ligner mer en festival hvor kunstnerne kommer sammen, bor og arbeider tett på hverandre i over en uke. En del av dem gjør alt arbeidet på plassen, andre går i dialog med hverandre, samarbeid oppstår spontant, eller har blitt planlagt på forhånd. Noen arbeider interaktivt. At man arbeider i såpass krevende natur er trolig helt unikt.

Vi arbeider i uka fram mot åpningen av Norsk Fjellfestival som har lagt festivalåpningen sin til vår arena siden 2005. Årlig har mellom 800 og 1000 mennesker besøkt vår utstilling på åpningsdagen. I de 3 påfølgende ukene arbeidene blir å finne utendørs vil ytterligere mange hundre mennesker besøke dette området.

Kunst i Natur er et tverrfaglig prosjekt, hvor basis består av billedkunstnere, men også kunsthåndverkere, fotografer og arkitekter med Kunst i Natur som spesialinteresse deltar.Smeltegang - Anne Lise Bjerkan og Inga Lindstrøm (2007)

Gunn. N. Morstøl er intiativtager og leder av prosjektet og driver også Galleri Innsikt, som sammen med Rauma Grafikkverksted (nabohuset) utgjør base for kunstnerne under arrangementet. Deltagerne lager også en utstilling i Galleri Innsikt som er åpen hver dag under Norsk Fjellfestival.

Ine Harrang 2007 Kunst i Natur, 10 år, 2011
Gunvor Tangrand 2011 (foto: Tove Unhjem)
Flere bilder fra jubileums året herDet sosiale


Den faglige og sosiale møteplassen under Kunst i Natur er svært viktig! Om kveldene samles vi på området til Galleri Innsikt og Rauma Grafikkgruppes Verksted på Grøtta i Isfjorden. Er vi heldige får vi besøk av musikere som Peder Ytterli og Harald Morstøl!
Kunstnerne som arbeider på fjellet stiller også ut i Galleri Innsikt under Fjellfestivalen. Når kunsten er på plass på Litlefjellet kan en litt humoristisk kalle det Galleri Utsikt.Kunstnerer samlet utenfor Rauma Grafikkgruppes verksted. Helen Molin fra Sverige (til høyre) er en av kunstnerne som har deltatt mest, hun er en direkte medvirkende årsak til at Gunn N. Morstøl våget å gå i gang med prosjektet, og har vært støttespiller hele veien.

Fra Heidi Rødstøl utstilling 2007


Hyttefest hos nabo'n 2005


På grillfest hos naboene Eli og Knut Edvart (2005)
(fra venstre: Kaisu Koivisto, Gunn N. Morstøl og Helen Molin)